БългарияЗдраве

20 са новите заразени с COVID-19

Хиляди студенти не се готвят да ходят никъде!

Това съобщи преди минути на редовната си сутрешна пресконференция председателят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Нека да припомним,  че към 17,00 часа снощи заразените бяха 293, но броят им вече достигна 313. Четирима от заболелите вече починаха.  Новите случаи са от София (там са вече 200), Варна, Пловдив: двама – 47-годишна жена и мъж на 83 години, Бургас – четирима, Кърджали – двама. Общо 9 пациенти, заразени с COVID-19, вече са напълно оздравели и изписани.

Хиляди студенти не се готвят да ходят никъде! Така отговори ген. Мутафчийски на журналистическо запитване относно студентските бригади в САЩ, подготовката за които обикновено започва в първите месеци на годината.

Както вече съобщихме, според последните данни около 100 000 души в Щатите са заразени с КОВИД-19. По време на тазсутрешния брифинг стана ясно, че болните в България са 313, като има и нов смъртен случай – на възрастен пациент от Пирогов.

Над 7 400 легла в България са подготвени за пациенти с коронавирус. Над 1470 от тях са реанимационни, като има и осигурен персонал.

„На базата на тези цифри изготвяме заявките за защитни облекла за персонала. Вече имаме много болници, в които има болни с коронавирус. Няма да има разкарване на пациенти, те остават в болницата, изолират се. Но болниците трябва да продължават да работят, защото болните не са само от коронавирус“, изтъкна Мутафчийски. Според него въведените към момента мерки за временно затваряне на болничните заведения за дезинфекция при установен случай, работят ефективно.

Тагове

Свързани статии

Back to top button
Close