24-годишен е починал след сбиване в луковитско село

24-годишен е починал след сбиване в луковитско село на 31 октомври Около 20 часа в РУ Луковит е получен сигнал, че в с. Петревене е възникнал скандал между група хора и е последвало сбиване между двама мъже. Незабавно към мястото на инцидента е изпратен полицейски автопатрул, като служителите са установили, че при сбиването е пострадал 24-годишен местен жител, който е бил откаран към ФСМП – Луковит, където е констатирана смъртта му.
Извършен е първоначален оглед на местопроизшествието, установени са участниците във възникналия конфликт. Проведени са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ Луковит и сектор «Противодействие на криминалната престъпност» при ОД МВР-Ловеч, в резултат на които е установен и задържан 61–годишен мъж от врачанско село. Мъжът е привлечен в качеството му на обвиняем и с прокурорско постановление е задържан за срок от 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

По случая в РУ Луковит е образувано досъдебно производство, а разследването протича под ръководството на Окръжна прокуратура-Ловеч.

Автор:
Апелативна прокуратура - Велико Търново
Back to top button