„Анса Борима“ разширява производството си в Ловеч

„Анса Борима“ разширява производството си в Ловеч. Производителят на телекомуникационно оборудване за миналата година отчита ръст от 60 процента.

Това е информирал Мартин Ганев, съдружник във фирмата, при посещението на кмета на община Ловеч Корнелия Маринова на производствените площадки на „Анса Борима“ в Ceвepнaтa индycтpиaлнa зoнa на града, съобщават от пресцентъра на общинската администрация.

От там посочват още, че производителят е доставчик на световни фирми като „Шнайдер Електрик“ и ABB. Производството в Ловеч е започнало преди три години.

На двете площадки работят общо 190 работници, е разказал Мартин Ганев. Тази година ще наемат още 140 души на трета работна площадка в близост. Работниците в различните цехове работят на една, две и три смени.

Изделията, които се произвеждат в Ловеч, са около 500 вида, а в село Борима, Троянско, се изработват други 500. Прекият износ отива към 13 държави, но чрез вторичен изделията стигат до почти целия свят. Това са прекъсвачи, електрически табла, които влизат в битовата и индустриална електрификация.

„Наскоро спечелихме проект от Швеция в конкуренция с чешка фабрика, но финално надделя нашата оферта. Клиентът се интересуваше от това има ли гаранция за качество, надеждност на доставката, дали ще организираме успешна логистика. Това е една обща и висока оценка на нашата дейност.

На практика от юни досега вкарахме новото производство и назначихме 50 души“, е разказал предприемачът.
Маринова е коментирала, че „Анса Борима“ е доказателство за изключителна предприемчивост, далновидност, оперативност и гъвкавост.

Back to top button