Премиерът Борисов посети Рилския манастир

Премиерът Бойко Борисов беше на посещение в Рилския манастир, където се срещна с игумена на манастира епископ Евлогий и го информира за отпуснатите вчера от МС допълнително средства за Светата обител.

Посещението е публикувано на страницата на Бойко Борисов във фейсбук. Борисов се извини, че пътят към Рилския манастир е бил три месеца затворен за ремонт. Парите се отпускат на манастира, за да покрие загубите през тези три месеца, обясни той.

Адрианополски епископ Евлогий

Правителството отпусна вчера на Рилския манастир 240 000 лева по молба на игумена на Рилския манастир Адрианополски епископ Евлогий. Парите са, за да бъде подпомогната издръжката на Светата обител за първото тримесечие на настоящата година.

Бойко Борисов и Адрианополски епископ Евлогий

Забранил съм да казват бройката на ремонтираните възстановени манастири и църкви, защото са стотици – всичко го правим за Господа, каза Бойко Борисов.

Сега държавата си възстановява отношение към църквата и към вярващите, каза игуменът на манастира. Това, което се направи, това остава и сега вие, което правите, остава и Бог вижда, каза игуменът.
Важното е, че всички проявихме търпение. Това ни е силата – че ако има проблем, го решаваме, каза премиерът.

Сега от БТА очакваме така да работи, че да дава безплатна информация на всички, които желаят, отбеляза той. Затова вчера дадохме близо три милиона лева на БТА /вчера с решение на МС на БТА бяха отпуснати 2.750 милиона лева./ Няма нищо по-добро да могат да информират, а и малките медии да получат информации и снимки, за които големите имат пари да си платят.

Никой не може да ни упрекне за избора на генерален директор на БТА – то беше професионално, предложихме и го подкрепихме, посочи Борисов. В Рилския манастир беше и генералният директор на БТА Кирил Вълчев.

Благодарен съм на Господ, че моята партия на парламентарните избори на 4 април спечели 24 многомандатни избирателни района, ДПС има три, а Слави Трифонов печели един, „Да България“ – два, каза Борисов на игумена на манастира. Следващата партия след нас има три района взети, а ние имаме 24. Не считам че сме победени. Както ние винаги проявяваме скромност и толерантност, и те да проявяват, каза Борисов.

Back to top button