Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч,17.08.2020г.

Три досъдебни производства за шофиране след употреба на алкохол

    На 14 август  около 13.00 часа, в РУ Троян е получен сигнал за пътен инцидент на път II-35, с посока към проход „Беклемето“, при който 66-годишен водач на товарен автомобил /цистерна/, при изпреварване преди десен завой е закачил с дясната си задна част 74-годишен велосипедист от гр.Сандански. В резултат на инцидента велосипедистът е паднал встрани от пътя и е получил фрактура на ключица. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни, а по случая е образувано досъдебно производство.

36-годишен мъж от Априлци е задържан за срок от 24 часа в РУ Троян, след като на 15 август около 00.19ч. е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на алкохол,  с концентрация в издишания въздух 3.53 промила. На водача е издаден  талон за медицинско изследване и е дал кръвна проба за химичен анализ. По случая е образувано досъдебно производство.           

Още две досъдебни производства за шофиране след употреба на алкохол за образувани в РУ Троян през почивните дни, след като 27-годишен е управлявал лек автомобил в Троян с 1.78 промила алкохол в издишания въздух, а около 04.00ч. на 16 август 36-годишен от с.Дамяново е установен да шофира  в Априлци след употреба на алкохол, като при тестване с техническо средство, устройството е отчело 1.31 промила в издишания въздух. Двамата водачи са задържани за срок от 24 часа.

35-годишен от с.Равнище е задържан за срок до 24 часа в РУ Ябланица  след като на 16 август, на първокласен път I-3, в района на разклон „Стрелките“, при управление на лек автомобил без регистрационни табели е спрян за проверка и е установено, че не притежава свидетелство за правоуправление и шофира в срока на наказването му по административен ред за същото нарушение. Справка в масивите на МВР е показала, че превозното средство е с прекратена регистрация. По случая е образувано бързо производство.

18-годишен, криминално проявен младеж от гр.Горна Оряховица е задържан за кражба на чанта с пари.

До задържането се е стигнало след съвместни оперативно-издирвателни действия на служители на РУ Тетевен и РУ Горна Оряховица.

На 15 август около 14.00ч. на тел. 112 е получен сигнал, че от семейство от гр.Варна, спряло за кратък отдих в ресторант в с.Български извор, е отнета чанта с около 2000 лева, лични документи и ключ на лизингов лек автомобил, с който съпрузите са се придвижвали.

Започнати са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ Тетевен, в резултат на които самоличността на лицето и автомобила, с който е пътувал са установени. С помощта на служители от РУ Горна Оряховица превозното средство е спряно на обслужваната от тях територия, а 18-годишния младеж е задържан. Лицето е направило пълни самопризнания по отношение на механизма на извършеното престъпление. 

По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Източник:
Пресцентър на ОД на МВР Ловеч

Свързани статии

Back to top button