Информационен бюлетин на ОД на МВР Ловеч, 27.05.2020г

Специализирана полицейска операция по линия на пътния контрол бе проведена в периода от 22 до 25 май на територията на ОДМВР – Ловеч.

Основното, за което са следили екипите, е неправилно изпреварване, отнемане на предимство на останалите превозни средства и на пешеходците, използване на обезопасителни средства от водачите и пътниците, недопускане на управление от неправоспособни водачи, както и недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техните аналози. Успоредно с това контрол на скоростните режими, чрез използване на цялата налична техника от стационарни, преносими и стационарно-преносими камери.

В хода на предприетите действия са проверени 801 МПС и 886 лица. Общо установени нарушения 361: 279-фиша и 82 акта /от тях: неизползване на обезопасителни системи, колани и каски-17, неправоспособни водачи-5, неправилно изпреварване – 24, отнемане на предимство – 3, неспазване на пътни знаци и маркировка – 28, шофиране след употреба на наркотици – 1 , управление на МПС след употреба на алкохол: над 1.2 промила-1 и от 0.5 до 1.2 промила-1 случай/.

С помощта на автоматизирани технически средства и системи за периода са установени 1193 нарушения на скоростните режими и са връчени 123 ел.фиша.

Служители на РУ Тетевен след проведени оперативно издирвателни мероприятия са установили 55- годишен мъж, по подозрение,  че на 24 май е счупил заден стоп на паркиран в Тетевен лек автомобил. По случая в РУ Тетевен е започнала проверка и работата продължава.

Източник:
Пресцентър Од на МВР Ловеч
Back to top button
Close