Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч 10.05.2020г

      На 08 май в РУ Троян е получен сигнал, че в двор на къща в гр.Априлци има корозирала граната тип „лимонка“, с поставен взривател на нея. Районът е останал отцепен до пристигането на военнослужещи от военно формирование 52090-гр.Долна Митрополия.  Малко по-късно боеприпъсът е унищожен.

           

   В РУ Луковит е образувано досъдебно производство след получен на 08 май сигнал, че от частен дом в  с.Беленци е осъществено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, с което са създадени условия за непълно отчитане на потребената ел.енергия. Работата по случая продължава РУ Луковит.

 

    На 08 май в РУ Ловеч е образувано бързо производство срещу 19-годишен младеж от града, който около 15.10ч. е установен да управлява лек автомобил в района на кръговото  кръстовище при «Салито» слред употреба на наркотични вещества – канабис. Пробата е извършена с техническо устройство „drug check 5000“. Лицето е задържано за срок от 24 часа.

 

    След проведени оперативно-издирвателни мероприятия криминалисти от РУ Ловеч са установили 30-годишен мъж от града, който на 20 март е проникнал във фирмена сграда в Ловеч и е отнел множество уреди и предмети, имащи отношение към дейността на учреждението. В хода на работата е установено, че мъжът има отношение и към кражбата на 7 акумулаторни батерии, извършена в ж.к «Здравец». Вещите са иззети, по случаите са  образувани досъдебни производства и работа продължават служители на РУ Ловеч.

                     

     24-годишен жител на гр.Луковит е задържан за срок от 24 часа в местното районно управление след получен сигнал, че на 09 май около 02.40ч. в с.Тодоричене при възникнало сбиване са  нанесени материални щети на два леки автомобила, които са били паркирани в близост.

   Образувано е досъдебно производство и работа по случая продължават служителите на РУ Луковит.

 

       В РУ Троян е образувано досъдебно производство и след проведени оперативно-издирвателни мероприятия за срок от 24 часа е задържан 66-годишен мъж, след получен сигнал че от частен дом в с.Шипково е извършено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, с което са създадени условия за непълно отчитане на потребената ел.енергия.

       

     35-годишен мъж от Ловеч е задържан за притежание на наркотични вещества. На 10 май, на бул. «България» в Ловеч непосредствено преди да му бъде извършена полицейска проверка мъжът е изхвърлил  пликче с бяло кристалообразно вещество, с бруто тегло 7.7 грама. При извършен полеви наркотест веществото е реагирало на метамфетамин. В хода на последвалите процесуално следствени действия, в жилище обитавано от 35-годишния мъж полицаите са открили суха, зелена тревиста маса, с общо тегло 12,9 грама, която при тестване е реагирала на канабис. По случая е образувано досъдебно проиводство , а ловчалията е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч.

Източник:
Пресцентър на ОД на МВР Ловеч

Свързани статии

Back to top button