Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч, 23.07.2020 год.

   В РУ Троян е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че в нощта на 21 срещу 22 юли от къща в града е отнета сумата от 30 лева на монети. Работата по случая продължава.

   На 22 юли на територията на община Луковит е проведена специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност, в малките населени места. Полицейските действия са осъществени под ръководството на Окръжна прокуратура – Ловеч и Районна прокуратура – Луковит. В хода на операцията и след получен сигнал е задържан 31-годишен мъж от луковитско село след като при извършено претърсване в къща обитавана от лицето полицаите са открили пет хартиени листчета,

с бяло кристалообразно вещество.  При направен  полеви тест с „narko sprei“, откритото веществото е реагирало на метамфетамин.

 В хода на процесуално следствените действия служителите на РУ Луковит са намерили в къщата буркан  със суха зелена тревиста маса , с общо тегло 70 (седемдесет) грама. При направения полеви тест веществото е  реагирало на канабис.

Обитателят на имота е задържан за срок от 24 часа в РУ Луковит и работата по случая продължава под наблюдението на Районна прокуратура Луковит.

 

Back to top button
Close