Бюлетинът на ОД МВР-Ловеч, 16.07.2021 год.

Бюлетинът на ОД МВР-Ловеч от 16.07.2021 год. започва с информацията, че на 15 юли на територията на Луковит и Троян са проведени специализирани полицейски операции в хода на които, в Луковит полицейските служители са извършили проверка на 31 МПС и 35 лица, като за установени 11 нарушения са съставили 10 глоби с фиш и 1 акт по ЗДВП, а на територията на Троян полицаите са извършили проверка на 41 лица, съставили са 7 АУАН по ЗБЛД, ЗГР и Наредба на община Троян, 3 полицейски разпореждания по чл.64 от ЗМВР, 2 протокола за предупреждение по чл. 65 от ЗМВР и са задържали три лица по ЗМВР. .

Вчера, около 11.45ч. в с. Орешак, 29-годишна жена при управление на лек автомобил е блъснала внезапно излязла на пътното платно 13-годишна велосипедистка. При инцидента е пострадало момиченцето, което е откарано за лечение в троянската болница, без опасност за живота.Пробата за алкохол на водачката е отрицателна, а по случая е образувано досъдебно производство.

На 15 юли около 06.30ч. на пътя Плевен-Ловеч, 47 годишен мъж от козлодуйско село, при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и се е ударил в дърво. При инцидента е пострадал водачът, жена на 40 години и две деца на 6-години, които са пътували в превозното средство. Те са откарани за преглед и лечение в болницата в Ловеч, без опасност за живота. Пробата за алкохол на водачът е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДВП.

На 15 юли около 11.15ч. на първокласен път I-4 при км.64+400, с посока на движение Варна-София, 21-годишен водач на лек автомобил „Мерцедес“ при маневра изпреварване се е ударил в друго превозно средство.При инцидента е пострадал водачът и 18 –годишен пътник от същото превозно средство, които са откарани за преглед в ловешката болница. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни.

В РУ Луковит е образувано досъдебно производство и за срок до 24 часа е задържан 33-годишен от с.Румянцево, който при полицейска проверка е установен да управлява лек автомобил след употреба на наркотични вещества.

Back to top button