Д-р Радослав Цанков – КП „Български патриоти“ Ловеч

Д-р Радослав Цанков бе номиниран за водач на КП“БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“   за предстоящите парламентарни избори на 11.07. 2021г. от ВМРО област

Днес в село Балканец, община  Троян се проведе заседание на предизборния щаб на ВМРО от област Ловеч във връзка с провеждане на изборите за Народно събрание на 11 юли на което присъстваха представители на всички общини от областта.

Единодушно беше подкрепена кандидатурата за водач на листата на КП“БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ на д-р Радослав Василев Цанков от град Ловеч, гражданска квота от ВМРО.

По време на заседанието бяха обсъдени организационни въпроси във връзка с провеждане на кампанията и номиниране на други кандидати от ВМРО съобразени с квотното разпределение на местата в листата.

На редовните парламентарни избори проведени на 04.04. 2021 г. ВМРО имаше своя самостоятелна листа с водач Бойко Пъдарски.  Но съвсем малко им остана да имат свои представители в най-краткото просъществувало Народно събрание в историята на България.  За предсрочните е в коалиция с ПП“Воля“ и НФСБ, наречена  КП“Български патриоти – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ“.

Съпредседатели на КС на „Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ са съответно Искрен Веселинов, Пламен Христов и Борис Ячев. В него като членове влизат, както следва от ВМРО – Ангел Джамбазки, Юлиан Ангелов и Александър Сиди. От ВОЛЯ Кръстина Таскова и Елена Пешева, а от НФСБ – Христиан Митев.

Листата на коалицията за област Ловеч ще бъде изготвена на по-късен етап.

Д-р Радослав  Василев Цанков е роден през 1963 г., стоматолог.

Back to top button