Деца изразиха благодарност към медиците

Деца от СУ „Св.Климент Охридски“ – Ловеч изразиха благодарност към медиците от МБАЛ Ловеч с изложбата „Винаги има надежда“ от детски рисунки.

„Винаги има надежда“ е насловът на изложбата от детски рисунки, която СУ „Св.Климент Охридски“ – Ловеч подреди в Многопрофилната болница за активно лечение в областния град.

Сътворената от децата жизнерадостна красота е жестът на ученици и учители към нашите медици, за които тази година е година на особени изпитания. Изненадата на детското творчество и поглед към света, милите пожелания в навечерието на Рождество и Нова година трогнаха работещите в МБАЛ – Ловеч, особено тези, които водят борбата с ковид-19.

Директорът д-р Румяна Нановска благодари за вниманието и сподели, че за тях вече е имало една „свята“ радостна нощ – когато не са приели нито един пациент за интензивно лечение. Медиците получиха и специални коледни подаръци от Гимназията – снежен човек, изработен от децата, коледна камина, художествено пано.

Изложбата засега е в административната част, след което ще бъде експонирана в Детското отделение, за да вдъхва кураж на най-малките пациенти.

Ще припомним, че от Гимназията след благотворителна акция неотдавна дариха на неонатологичното отделение в МБАЛ – Ловеч дифузер, особено нужен в прецизната животоспасяваща работа там.

Източник:
Пресцентър СУ"Св.Климент Охридски" Ловеч

Свързани статии

Back to top button