Доставиха бус за дневен център в Ловеч

Доставиха нов специализиран автобус за дневен център за деца и младежи с увреждания в Ловеч

В Община Ловеч на 13. 01. 2020 г. бе доставен нов специализиран автобус за Дневен център за деца и младежи с увреждания в ж.к. „Здравец“ в града. Фирмата – доставчик „СОФИЯ ФРАНС АУТО” АД е избрана след проведена обществена поръчка от Община Ловеч. Фабрично новият автомобил е марка „Peugeot”, модел „Boxer” и е на стойност 71 100 лв. Средствата за закупуване на автобуса са от преходните остатъци на социалната услуга, която се управлява от Сдружение „Закрила“.

Новият автобус е с 10+1+1 места, със специализирано, сертифицирано оборудване за 1 брой инвалидна количка, трансформиран с полуавтоматична електрохидравлична, сгъваема платформа.

На срещата с представител на фирмата, кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова и Мария Недялкова, директор на Дневен център за деца и младежи с увреждания, стана ясно, че фирмата отдавна провежда своя активна социална политика. Това е третият пореден автомобил, доставен от нея за общината.

„Днешната доставка на още един нов автомобил подтвърждава, че водим успешна социална политика в сътрудничество с доставчиците на социални услуги, каза кметът на Ловеч Корнелия Маринова. Стремим се да обновяваме материалната база в институциите за хора с увреждания, да подобряваме качеството и ефективността на съществуващите услуги.“

Новото транспортно средство е снабдено със специален климатик на покрива, осигуряващ комфорт и сигурност на децата и младежите, потребители на услугата.

Дневният център осигурява включваща, приемаща и стимулираща развитието среда за деца и младежи с увреждания, създадени са условия за цялостно обслужване на потребителите през деня, свързани с предоставянето на транспорт, храна, здравни и рехабилитационни потребности, както и организация на свободното време, лични и социални контакти. Центърът предлага различни форми на дневна, полудневна и почасова грижа в зависимост от индивидуалните потребности на децата и младежите. Капацитетът на социалната услуга е 46 места и работи при пълна заетост.ени двама души, загинали няма.

Свързани статии

Back to top button