Емануел Щарк спечели втория етап от международната колоездачна обиколка на България от Пловдив до Троян

Емануел Щарк от отбора на Металтехник спечели втория етап от международната колоездачна обиколка на България от Пловдив до Троян с дължина 113 км. за 2:53.44 часа.

Емануел Щарк

Емануел Щарк се откъсна от основната група още при изкачването на Беклемето и освен жълтата фланелка като временен лидер в генералното класиране получи и бялата на червени точки за най-добър катерач. До края на етапа той запази преднината си и пресече пръв финалната линия на площада в Троян. Втори на 30 секунди след победителя финишира Георг Щайнхаузен (Германия) от тима на Тирол, а трети завърши Тимо Киелих (Белгия) за „Алпецин-Феликс“.

img 3577 scaled

От българите най-добре се представи Стефан Христов от Хемус-Верея, който завърши 13-и в родния си град Троян. Христов е последният българин, който е печелил състезанието през 2015 година.

В етапа участваха 139 състезатели от 24 клуба от 17 държави, сред тях 39 българи. Зелената фланелка спечели Мартинес Гарсия Виктор (Испания), а бялата за най-млад състезател получи 19-годишният Георг Щайнхаузен.

Утре предстои третия етап от надпреварата от Троян до Сливен с изкачване на Шипка и дължина 180 км. Стартът е в 12.00 часа на централния площад в Троян.

Преди награждаването в Троян беше отбелязана и 125-годишнина от колоездачен клуб Хемус, който е един от най-старите у нас и е дал рекордните петима победители в Колоездачната обиколка на България.

Back to top button