Информационен бюлетин на ОД МВР-Ловеч 23.08.2021 год.

На 22 август около 04.25 часа в Тетевен, 18-годишен при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и се е ударил в метална врата и ограда на частен дом. Водачът е откаран в ЦСМП – Тетевен, без опасност за живота. Пробата му за алкохол с техническо средство е отчела 0.77 промила в издишания въздух. На водачът е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

На 22 август около 18.00ч. в Троян, на кръстовището на ул.“С. Караджа“ и ул.“М. Марковски“, 46-годишен мъж при управление на лек автомобил БМВ и при наличие на пътен знак Б2 не е пропуснал и е ударил движещия се по път с предимство «Фолксваген Голф», управляван от 52-годишен жител на града. При инцидента е пострадал 63-годишен мъж, който е пътувал във «Фолксваген»-а, прегледан е и е освободен за домашно лечение. На водачът на БМВ-то е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

На 21 август около 21.30 ч. в с. Златна Панега лек автомобил, който не е установен към момента е блъснал 16-годишно момиче , което е пресичало пътното платно. Пострадалата е транспортирана за преглед в ловешката болница, а работа по случая продължават служителите на РУ Ябланица.

В РУ Троян е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че за времето от 13 до 21 август от частен дом в с. Дебнево е отнета сумата от около 2500 евро. Работата по случая продължава.

21-годишен и 19-годишен  от София, в резултат на проведени оперативно – издирвателни мероприятия от служители на РУ Тетевен са установени като съпричастни към извършена в с. Български извор кражба на мотоциклет. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Източник:
ОД на МВР Ловеч
Back to top button