Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч 30.08.2021 год.

Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч
30.08.2021 год. за 28 август.

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ Троян, трима мъже от града, на възраст 48, 18 и 14 години са установени, като съпричастни към извършена кражба на 5 радиатора за товарни автомобили. В хода на работата полицаите са установили, че радиаторите са отнети от фургон разположен в двора на авторемонтна работилница Троян, а извършителите са установени при опит да предадат вещите в пункт за изкупуване на черни и цветни метали. По случая е образувано досъдебно производство, а 48-годишният и 18-годишният са задържани за срок до 24 часа в РУ Троян и работата по случая продължава.

На 29 август около 16.10ч. в Ловеч, на кръстовището образувано от улиците «Димитър Пъшков» и «Патриарх Евтимий», 18-годишен водач при управление на лек автомобил «Ауди» и навлизане в кръстовището от улица «Патриарх Евтимий» не е пропуснал и е ударил движещия се по пътя с предимство лек автомобил БМВ. При инцидента леко са пострадали водачката на БМВ-то и пътник до нея, които са прегледани от медицински екип и са освободени за домашно лечение. Пробите за алкохол на водачите са отрицателнии. На 18-годишния водач е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

През съботния ден на територията на областта са регистрирани още 3 пътно-транспортни произшествия, при които са нанесени материални щети на превозните средства и леко пострадали са 4 човека.

В РУ Тетевен е образувано бързо производство и за срок до 24 часа е задържан 39-годишен мъж от Котел, който на 27-август е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2,41 промила. По случая е образувано бързо производство.

62-годишен от Враца е задържан за срок до 24 часа в РУ Угърчин, след като на 27 август около 10.10ч. е установен да управлява товарен автомобил по пътя с. Сопот – ПП I-4 след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1.65 промила. На водачът е съставен акт за нарушение на ЗДВП и му е издаден талон за медицинско изследване на кръв. По случая е образувано досъдебно производство.

1652 кутии с цигари без български акцизен бандерол са иззети от лек автомобил и частен дом в Луковит, обитаван от 55-годишен, криминално проявен мъж от града.
Действията на служителите от РУ Луковит са проведени на 27 август, в рамките на полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места и на престъпленията свързани със съхраняване и търговия на акцизни стоки без валиден български бандерол. По случая в РУ Луковит е образувано досъдебно производство и работата продължава.

 

Back to top button