Криминална хроника за периода 14.02 – 16.02.2020 за област Ловеч

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че в периода от 01 до 15 февруари от къща в с.Стефаново са отнети две моторни резачки,  ъглошлайф, ракия, кабели и др. Работата по случая продължава.

На 16 февруари около 12.35ч. в гр.Ловеч, по ул. „Хан Крум“ с посока на движение към Автогарата, 72-годишен мъж при управление на лек автомобил «Сеат» и наличието на пътен знак Б2 не спира и блъска движещия се по път с предимство лек автомобил «Рено». В резултат на удара леко е пострадала 50-годишна пътничка от «Рено»-то. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни, а на водачът на «Сеат»-а е съставен акт по ЗДВП. 

На 14 февруари  в РУ Троян е задържан 53-годишен мъж, който около 08.30ч.  на ул.„Васил Левски“ в града е установен да управлява лек автомобил след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1.43 промила. Водачът е задържан за срок от 24 часа, а по случая е  образувано бързо производство.

На 16 февруари в РУ Ябланица за срок от 24 часа е задържан 20-годишен местен жител, който в увеселително заведение в града грубо е нарушавал обществения ред. 

26-годишен мъж е задържан в РУ Тетевен за притежание на наркотични вещества. На 14 февруари в Тетевен, при полицейска проверка и последващ личен обиск на лицето е установено, че държи  хартиена опаковка със съдържащо се в нея бяло прахообразно вещество, с бруто тегло 0.20 грама. При направен полеви тест веществото е реагирало на „метамфетамин“. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Свързани статии

Back to top button