В Ловеч връчиха наградите „Инвеститор на годината“ и „Бизнесмен на годината“ за 2021 г.

На специална церемония на 11 май 2022 година в ресторант „Ловеч“ бяха връчени ежегодните награди „Инвеститор на годината“ и „Бизнесмен на годината“ за 2021 г.

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова връчи наградата „Инвеститор на годината” на „Бонмикс“ ЕООД. Наградата прие доц. д-р Илия Крачунов, управител на „Бонмикс“ ЕООД.

Фирмата е създадена през 1997 година. Целта на бизнеса, който управлява „Бонмикс“ ЕООД, е да бъдат максимално задоволени изискванията на пазара, свързани с модерното хранене при животните. Разнообразието от продукти превръща „Бонмикс“ ЕООД в единствения производител в страната с толкова широка гама предлагана продукция. Това дава уникален профил на предприятието и го прави ясно различимо сред конкурентите.

Общите приходи от дейността за предходната година са в размер на 53 793 000 лева. Реализираните инвестиции за изминалата година са над 4 млн. лева.

Бизнесмен на годината в категория „Малки предприятия” е „Мелиса“ ООД. Наградата прие Аделин Дермански, управител  на „Мелиса““ ООД.

Фирмата е от 1998 година. Основен предмет е хлебопроизводство и търговия. През годините фирмата се развива успешно, през 2004 г. завършва изграждането на първата си собствена производствена сграда.  През 2009 г. завърши и пуска в експлоатация втора производствена сграда. Общи приходи от дейността през предходната година са в размер на близо два милиона лева. Брой работни места през предходната година – 46. Ръст на работна заплата – 1,23 процента.

В категорията средни предприятия „Бизнесмен на годината“.  Бизнесмен на годината в категория „Средни предприятия“ са  две фирми – печатница „Дъга“ ООД и „Велга“ ООД

Първата награда прие  Велислава Трифонова, търговски директор на печатница „Дъга“. Създадена през 1997 г. и е едно от най-иновативните предприятия в бранша. Общи приходи от дейността през предходната година са  4 667 000 лв. Реализирани инвестиции през предходната година са  387 000 лева. Брой работни места през предходната година – 48 . Открити нови работни места през предходната година – 6. Ръст на работната заплата през предходната година: 110 %.

Втората награда прие Герасим Дочев, съсобственик на „Велга“ ООД. Фирмата е основана в края на 1989 година. Занимава се с производство на мека мебел и производство на ел. енергия. В своето производство фирмата залага на високо качество и комфорт, с дългогодишен опит и висококвалифициран персонал, в съчетание с модерни технологии и машини с цифрово управление. Марката „Велга“ се наложи на българския и международния пазар, като производител на висок клас тапицирани мебели с над 70 модела и над 300 модула.

Общите приходи от дейността през предходната година са в размер на 5 264 000 лева.Реализираните инвестиции през изминалата година са над 2.5 млн. лв.

Бизнесмен на годината в категория „Големи предприятия”  получи „Месокомбинат – Ловеч“ АД. Наградата получи Румен Андреев, изпълнителен директор. „Месокомбинат – Ловеч“  е създаден преди 30 години. Днес „Бони Холдинг“ АД е една от най-големите икономически групи в българската хранителна индустрия, лидер в производството на свинско месо, и е сред най-утвърдените производители на месни продукти и колбаси. Месопреработвателната дейност е съсредоточена в „Месокомбинат – Ловеч“ АД и „Месокомбинат Карлово“ АД.

Инвестициите на „Бони Холдинг“ в двата производствени центъра надхвърлят 20 милиона евро. Предстои пускането на най-модерната и ефективна кланица в България, тя ще бъде допълнена и от единствено по рода си в България предприятие за производство на продукти от странични животински продукти. Стартира и процеса за създаване на нова свинеферма „ на зелено“. Фирмата започва и мащабна кампания за преминаване към използването на „зелена енергия“ чрез изграждането на фотоволтаични централи.

Тази година още една фирма беше отличена със Специална награда –  това е „Матев – млекопродукт „ЕООД, която отбелязва 30 години дейност. Наградата  получи Владимир Матев,  управител и собственик на фирма „Матев-Млекопродукт“ ЕООД, от ръцете на кмета Корнелия Маринова. Преди 30 години фирма „Матев -Млекопродукт“ ЕООД започва своята дейност.  Фирмата е един от лидерите на пазара в Община Ловеч. Произвежда всички видове млечни продукти в мандра с. Горан от проверени висококачествени суровини. Работни места – 29. Разкритите нови работни места през изминалата година са пет. Ръст на работната заплата – 25 %.

Община Ловеч връчи и една допълнителна награда на  „Анса Борима“. Наградата получи Мартин Ганев, собственик на „Анса Борима ООД. „Анса Борима“ ООД е българо-италианско дружество, учредена през 2011 г. Предприятието разполага с комплексен машинен парк и инструментално оборудване за производство на широка гама продукти от пластмаса и обработка на метали.  Изнася продукцията си в 13 държави. Фирмата е една от най-бързо развиващите се в сектора и е предпочитан доставчик на международни компании. Общо приходите от дейността през предходната година са в размер на 26 милиона лева. Ръст на работната заплата – 9 процента.

Церемонията бе съпътствана от изпълнения на трио АРТ, водещ на събитието бе Илина Рогашка.

Back to top button