Ловно-рибарското дружество (ЛРД) Ловеч отбеляза 125 години от своето създаване

Ловците и риболовците в Ловешко празнуват 125 години дружество

Ловно-рибарското дружество (ЛРД) в Ловеч отбеляза с голям събор край село Баховица 125 години от своето създаване, съобщават от общинската администрация.

Гост в началото на празника бе кметът на община Ловеч Корнелия Маринова, която връчи на празнуващите поздравителен адрес и тематична дърворезба.

Д-р Пламен Върбанов, който е председател на ЛРД – Ловеч, подари на Маринова специално изработена значка.

Присъстваха още още инж. Васил Василев – председател на УС  на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“, инж. Стоян Тошев, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по горите, кметове на Летница и Угърчин, на Баховица и Радювене, кандидат-депутати.

За доброто настроение се погрижиха музикантите от Берковската духова музика и танцьорите от ТФ „Балкански огън“ и др., допълват от Община Ловеч.

Дружеството е основано на 26 май 1897 г. от група запалени ловешки любители на природата и дивите животни. През годините то е отбелязало редица високи постижения, няколко пъти е първенец в страната по отстрел на диви прасета.

През 2015 г. бе  открит многофункционален стрелкови комплекс, второто такова съоръжение в страната след Пловдив. Комплексът е в полза на близо 1700 членове на сдружението, обединени в 50 дружинки, които са от общините Ловеч, Летница и Угърчин. А площта, на която ловуват, е 152 600 хектара.

Back to top button