Направи добро и го хвърли зад гърба си

„Направи добро и го хвърли зад гърба си“ каза областният управител на Ловеч Ваня Събчева бе официален гост на СУ „Алеко Константинов“ в Луковит.

Поводът бе организираната от Националното сдружение на сираците в България церемония по присъждане на почетен приз „Доблестни граждани“ на III и IV „Б“ класове. Децата са спечелили уважението и вниманието на организацията след проведени от тях благотворителни акции в подкрепа на техни връстници в затруднено положение.

Преди да връчи отличието на класните ръководители Цветанка Лазарова и Ася Найденова, Събчева поздрави децата.

„Няма по-крещяща необходимост от добри новини в публичното пространство напоследък. Добри новини има.  Не само по празници много хора подават ръка на нуждаещи се, много хора даряват кръв, много хора всеки ден случват малки добринки за някого. И така трябва – поговорката така гласи: Направи добро и го хвърли зад гърба си!
За вашето добро днес вие ще получите похвала от другите, а това е най-ценното в днешния своеобразен празник. Ще получите най-голямата награда за добрината си – благодарността на онези, за които сте се погрижили. Вие сте добри хора! Добри хора са и вашите учители и родители, които са ви възпитали в това, които са ви дали ценните уроци, които не са написани в учебниците – уроците, които ви правят такива, каквито сте в ежедневието! И дано с това заразите и вдъхновите и други да бъдат като вас – да помагат, да се грижат, да даряват, да се раздават за другите!

Защото доброто трябва да побеждава“, каза Събчева на децата.

Тя пожела успех на малките добротворци и техните класни ръководители, да продължат да бъдат будни и добри хора, с големи сърца и чувствителност към затрудненията, които изпитват други хора.

Back to top button