Окръжна прокуратура – Ловеч предаде на съд мъж причинил смърт на жена си

Окръжна прокуратура – Ловеч предаде на съд мъж, който при условията на домашно насилие причинил смъртта на жена си

Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу А.А., на 32 години, за това, че през нощта срещу 04.03.2021 г., в гр. Тетевен, Ловешка област, в апартамент, след нанесен побой, при условията на домашно насилие и с особена жестокост причинил смъртта на К. А. В резултат на причинените травми, 29-годишната жена починала на 11.03.2021г. в УМБАЛ-Плевен. Престъплението е квалифицирано по чл. 116, ал.1, т. 6, предл.последно и т.6 а, вр. чл. 115 от НК.

Обвиняемият и пострадалата живеели на семейни начала, като от връзката имали дете. Двамата често се карали, а спрямо жената бил упражняван психически и физически тормоз. За упражненото домашно насилие, пострадалата сезирала полицията, а през 2018 г. и Районния съд в гр. Тетевен, като делото в съда било прекратено по желание на жената, след разкайване на А. А. и обещание да се поправи. Поради влошените отношения, пострадалата се преместила да живее при майка си, но обвиняемият продължил да я преследва и заплашва. На 03.04.2021 г., вечерта двамата се срещнали в жилището на обвиняемия. Както и друг път ставало, между двамата възникнал скандал, който преминал в побой над пострадалата. В резултат на побоя, пострадалата изпаднала в безсъзнание, но обвиняемият я оставил да лежи на леглото в спалнята. Едва сутринта, той се обадил по телефона на свой приятел и му казал, че има голям проблем с К. А., защото дишала, но била в безсъзнание. Когато дошъл в жилището, приятелят му видял, че пострадалата е неконтактна и извикал бърза помощ. Жената била откарана в болницата, в дълбока кома с видими наранявания, където на 11.03.2021 г. починала. А. А. е осъждан три пъти за хулиганство.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение задържане под стража.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

* Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България и чл. 16 от НПК обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Източник:
https://prb.bg/oplovech
Back to top button