Протест в Ловеч срещу зелените сертификати и високите цени на електроенергията

Протест в Ловеч срещу зелените сертификати и високите цени на електроенергията от собственици на ресторанти, кафенета, нощни заведения и граждани.

Те се събраха пред сградата на Областна администрация, преминаха през бул. „България“, като блокираха за минути движението, и през градската градина и пешеходната зона отново се върнаха пред администрацията. Плакатите им гласяха: „Равни условия за всички браншове“, „Свобода за бизнеса!“, „Протест за правото ни да работим“ и др.

Протестът се организира от Сдружението на ресторантьорите, хотелиерите и питиепродавците „Мелта“ в Ловеч, откъдето обявиха, че сред исканията им са да бъде признат тестът за антитела, държавата да осигури безплатни тестове и изискванията за зелен сертификат да важат за всички граждани.

Част от протестиращите заявиха, че ваксинирането е личен избор, с новите мерки срещу COVID-19 са ограничени правата им на работа, никой не влиза в заведенията им, цената на електроенергията е твърде висока и са обречени на фалит. Тя заявиха, че е трябвало да се ваксинират първо държавните служители.

Протестиращите поискаха среща с областния управител на Ловеч Светослав Славчев, който излезе да разговаря с тях.
„Искам да ви уверя, че заставам зад вашите искания и изцяло подкрепям вашите желания. Ние сме представени пред заложени капани във времето от определени кръгове, които са управлявали държавата преди нас. Така че и Министерски съвет прави необходимото, за да се избегне тази криза, която тепърва ще посрещаме в предстоящата зима“, заяви Славчев и добави, че е отворен за разговори и да придвижи исканията на протестиращите към Министерски съвет и съответните министерства.

Заедно с него излезе и заместник-областният управител Милко Недялков.
За да подкрепят собствениците на заведения, дойдоха и много граждани.
Протестът продължава и утре, от 15.00 часа, пред Областна администрация-Ловеч, като част от националния.

Back to top button