Специализирани полицейски акции в Ловеч

При специализираната полицейска операция срещу битовата престъпност в Ловеч и общината са установени извършителите на две кражби, като са образувани и две досъдебни производства

Окръжният прокурор Валентин Вълков съобщи на брифинг, че на 19 февруари при специализираната полицейска операция срещу битовата престъпност в Ловеч и общината са установени извършителите на две кражби, като са образувани и две досъдебни производства. Друго досъдебно производство е образувано за притежание на наркотици.  Проверени от полицията по разпореждане на Окръжна прокуратура са 5 лица, които имат две и повече висящи досъдебни производства, като за две от тях е установено, че са обвиняеми и са задържани. Още едно досъдебно производство е образувано за държане на акцизни стоки без бандерол. В рамките на операцията служители на РУ Ловеч са проверили десетки автомобили и лица.

Целта на предприетите съвместни действия от полицията и прокуратурата е освен превенция на битовата престъпност и реализация, в резултат на предхождаща работа, както и  установяване на лица обявени за ОДИ, заяви още Валентин Вълков.

Свързани статии

Back to top button