Хотелиерската паралелка на СУ „Васил Левски“ Троян със златен медал

Йоан Дисански е звездният готвач

На 20 и 21.03 в Благоевград се състоя регионалния кръг на национална кулинарна купа на България. Участваха 15 отбора от областите Благоевград, Кюстендил, Перник, София, Пазарджик, Ловеч, Монтана и Видин. Нашият отбор е бил в състав: Анна Казакова в раздела най-добър млад Сервитьор-Сомелиер и Йоан Дисански в раздела най-добър млад Готвач.

Състезанието е квалификационно, за участие в големия финал на Национална кулинарна купа. Първите 6 от всяка област ще се борт за националната титла. Радостта на преподавателките е голяма, тъй като и двамата участника са представили повече от достойно паралелката „Организация на Хотелиерството“ при троянското СУ „Васил Левски“.

Съвсем естествено, най-голямата победа носи и най-голяма радост. Нашето момче – Йоан, е спечелило заслужено златото. Представил е Троянска разядка от микс домашни сирена с копривени крекери със семена и свежо малиново кули и Пиката по селски с флан от моркови с черен трюфел, шарена манджа и билкови картофи. Анна е очаровала публиката с добър сервиз и е в призовата дестяка, от която след приключване на състезанието в последния регион ще стане ясно, дали ще е участник във финала.

И двамата уастника са в 11 клас на хотелиерската паралелка. Излъчени са за подготовка след провеждане на вътрешноучилищни състезания. В процес на подготовка са още двама – Сладкар и Барман. Да пожелаем успех на звездните момичета и момчета от паралелката „Организация на хотелиерството“ на СУ „Васил Левски“ Троян.

Back to top button