Тържествена церемония в МУ Плевен

В Медицинския университет в Плевен днес ще се състои онлайн тържествена промоция на нов випуск медицински сестри и акушерки, съобщиха от висшето училище.
Причина за провеждане онлайн на събитието са безпрецедентните условия на пандемията от коронавирус и строгите ограничителни мерки, които прилага ръководството на висшето училище. Промоцията ще бъде част от проявите, посветени на 46 години от основаването на Медицинския университет в Плевен.
Началото на промоцията е от 11.00 ч. Днес получават бакалавърска степен 65 професионалисти по здравни грижи – 42 са медицинските сестри и 23 са акушерките.
Средният успех на дипломантите от специалност „Акушерка“ е много добър 4.91, а на специалност „Медицинска сестра“ – много добър 5.10. От завършилите акушерки Кристина Михайлова е с най-висок успех – отличен 5.76. От медицинските сестри Цветослава Симеонова е с най-висок успех – отличен 5.91. Тя е отличникът на випуска, който ще произнесе приветствено слово от името на дипломантите по време на онлайн промоцията.
Випускниците ще бъдат поздравени чрез видео приветствие от ректора проф. д-р Славчо Томов и с музикално изпълнение на цигуларя Чавдар Вълков – концертмайстор на Плевенската филхармония.
Всеки от завършилите след промоцията ще има възможност да се снима в тога с дипломата.

Източник:
МУ Плевен

Свързани статии

Back to top button