Важно изявление на Корнелия Маринова

Кметът на Община Ловеч -Молим жителите на Община Ловеч да запазят спокойствие,

Уважаеми ловчалии,

Във връзка със статия „Ученици, завърнали се от Италия, щъкат на воля из Ловеч“ публикувана в ИА „БЛИЦ“ в 21:34 ч. на 25 февруари 2020, категорично заявявам, че информацията в своята цялост не отговаря на истината!Важно изявление на Корнелия Маринова

Фактическата обстановка около прибирането от Италия на групата ученици придружавани от двама учители – всички от „Професионална гимназия по механоелектротехника (ПГМЕТ) гр. Ловеч“ е следната:

На 25.02.2020 г., около 4:00 часа сутринта, група от „ПГМЕТ гр. Ловеч“ състояща се от 16 ученици и 2-ма учители се прибира от гр. Римини, Италия, където са били по програма „Еразъм+“.

На летището, групата е посрещната от заместник-министъра на образованието и науката г-жа Таня Михайлова и директора на „ПГМЕТ гр. Ловеч“ инж. Ирина Стоенчева. Веднага са прегледани от медицински екип и след като е установено, че всички са в добро физическо състояние и нямат оплаквания, на място са предприети необходимите инструкции и цялата група е поставена в 14 дневна превантивна домашна карантина. С всички инструкции за карантинния период и правилата, които следва да спазват всички членове на групата, са запознати учениците, техните родители и учителите които са ги придружавали.
ѝ
Кметът на Община Ловеч г-жа Корнелия Маринова поддържа постоянен контакт с директора на ПГМЕТ гр. Ловеч инж. Ирина Стоенчева, началника на Регионално управление на образованието (РУО) – Ловеч г-н Еленко Начев и представител на Регионална здравна инспекция (РЗИ) – Ловеч и следи състоянието на завърналите се ученици и учители.

Информация за състоянието на децата и двамата възрастни е изпратена своевременно до личните им лекари. Личните лекари от своя страна, следят ситуацията и поддържат постоянен контакт с поставените под карантина, като следят за тяхното здравословно състояние.

Учениците категорично не са посещавали учебни занятия и се намират в карантина в домовете си. Ако се установи отклонение от предписания режим на карантина, родителите ще бъдат санкционирани по административен ред.

Молим жителите на Община Ловеч да запазят спокойствие, по случая са взети всички необходими мерки!

Корнелия Маринова
Кмет на Община Ловеч

Свързани статии

Back to top button