Очаквайте видео на Община Ловеч на 16 април

Очаквайте видео на Община Ловеч на 16 април, Велики четвъртък, след 10.00 часа, от Покрития мост. То е по проекта за културните ценности на града и се осъществява чрез стрийминг във фейсбук.

Виж тук

https://www.facebook.com/lovech.municipality

или тук

https://www.facebook.com/Kornelia.Marinova.Official/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARC6qvam17ZELIXbhxJ7lR6Ibz_gUIW-VfQAsG6EQlPBEOGmzXCQG6Ap3OF6JsoZom2paNEjQqmENAe5

Темата са народните обичаи през Страстната седмица, включително правене на обредни хлябове и боядисване на яйца. За това ще разкаже глаавният уредник в музея Елена Георгиева.

Стефка Тинкова ще покаже как изписва великденски яйца, като използва сакрални символи, някои още от времето на прабългарите, други с фолклорни мотиви, както и с препратка към кукерските маски.

След включването на живо записите могат да се гледат по всяко време във Фейсбук.

Досега бяха излъчени видеоматериали от Художествена галерия Ловеч на 7 април, от Регионалната библиотека в Ловеч на 9 април, от Богоявленския мост за Лазаровден на 11 април и от Старата градска баня – музей „Дели Хамам“ на 14 април.

Предстоящите включвания са на 21 април – от музейната сбирка „Атанас и Васил Атанасови”, където е музеят с минералите.

На 23 април сме предвидили разходка из къщата с дарения на самобитния художник Димитър Казаков – Нерон и галерията на Никола Манев.

На 28 април – разказ за Историческия музей в Ловеч.

Свързани статии

Back to top button