Проведоха се полицейски операции в Троян и Луковит

Проведоха се полицейски операции в Троян и Луковит на 19 август.

На територията обслужвана от РУ Луковит  полицейска операцията е била насочена срещу битовата престъпност в малките населени места, с участието на служители от местното районно управление и от ЗЖУ – Плевен. В хода на предприетите действия служителите са обходили 12 населени мeста, проверили са 147 лица и 98 МПС, като за установени нарушения са съставили 13 акта по ЗДВП и ЗБЛД и 18 глоби с фиш по ЗДВП.

През вчерашния ден в РУ Троян са задържани две криминално проявени лица, съответно на 18 и 19 години, след като в хода на проведена полицейска операция по линия на противодействие на разпространението и държането на наркотични вещества, в жилища в града обитавани от лицата са открити наркотични вещества. От имота на 18-годишното момче полицейските служители са иззели суха, зелена, тревиста маса с общо тегло 3.23 грама, а в жилище обитавано от 19-годишния са открили три топчета отново със суха, зелена, тревиста маса с общо тегло 2.8 грама. И двете вещества при тестване с полеви наркотест са реагирали на канабис.
Двамата младежи са задържани за срок до 24 часа, а в РУ Троян са образувани две досъдебни производства и работата продължава

Back to top button