159 новозаразени, 5 за област Ловеч

8 починали за денонощието в България

На 14 юли в Националната информационна система за наблюдение на COVID-19, са регистрирани 159  лица през последното денонощие.

Направените през изминалите 24 часа PCR тестове са 3341.  Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград – 2; Варна – 5; Велико Търново – 4; Видин – 1; Добрич – 12; Кърджали – 1; Кюстендил – 4; Ловеч – 5; Монтана – 3; Пазарджик – 1; Плевен – 1; Пловдив – 19; Разград – 1; Русе – 4; Сливен – 2; Смолян – 3; София област – 6; София град – 73; Стара Загора – 8; Търговище – 1; Шумен – 2; Ямбол – 1.

В първият случай за Област Ловеч се касае за мъж на 44 години хоспитализиран на 09 юли в пулмологично отделение на МБАЛ АД гр. Ловеч. След положителен PCR тест на 13 юли е приведен в Инфекциозно отделение на болницата. 

Белодробно отделение  е поставено под карантина, считано от 19 часа на 13.07.2020 г. със заповед на Директора на РЗИ за 48 часа, през което време се преустановява приема на нови пациенти. 

Болните нуждаещи се от хоспитализация ще бъдат насочвани към СБАЛББ Троян.

Разпоредено е незабавното провеждане на крайна огнищна дезинфекция в отделението, изследване на медицинския персонал и хоспитализираните пациенти. 

Във вторият случай се касае за жена на 71 години, с адресна регистрация на територията на Област Ловеч – с. Дерманци. При проведеното епидемиологично проучване е установено, че  лицето е хоспитализирано в Инфекциозна болница гр. София  Издирват се контактните лица.

Във третият случай се касае за мъж на 23 г. и 2 жени по на 21 г. от гр. София. Лицата са диагностицирани като положителни от РЗИ-София и са прехвърлени за наблюдение и контрол на РЗИ-Ловеч, тъй като периода на карантина ще прекарат в с. Лесидрен. Днес на лицата ще бъдат връчени предписания за задължителна карантина за домашно лечение. 

Излекуваните лица  за България са вече 3517, от които 198 са регистрирани през последното денонощие.

Националната информационна система показва, че у нас COVID-19 е потвърден при 529 лица-медицински служители. 18 са новите случаи, регистрирани през изминалите 24 часа. 8 от тях са установени при лекари, 4 – при медицински сестри, 2 – при санитари, 2 – при фелдшери и 2 – при друг медицински персонал.

276 са починалите лица, при които е бил доказан новият коронавирус. Новите случаи от последното денонощие са 8. Починали са жена на 56 г. с диабет, сърдечно заболяване и астма, мъж на 61 г. с пневмония, за когото няма информация за придружаващи заболявания, жена на 69 г. със сърдечно и хронично бъбречно заболяване, жена на 69 г. с хронично неврологично заболяване, мъж на 88 г. със сърдечно заболяване, мъж на 78 г., за когото няма информация за придружаващи заболявания, жена на 76 г. с диабет и сърдечно заболяване и мъж на 64 г. със сърдечно заболяване.

Източник:
Пресцентър РЗИ Ловечhttps://coronavirus.bg/bg/news/408
Тагове
Back to top button
Close