От 18 февруари стартира четвърта фаза от Националния план за ваксиниране срещу COVID-19

Дистанционното записване за ваксиниране стартира в началото на март

С решение на Националния ваксинационен щаб от 18 февруари стартира четвърта фаза от Националния план за ваксиниране срещу COVID-19, която включва лица на и над 65 годишна възраст и лица с хронични заболявания.

Тя ще се изпълнява основно от общопрактикуващите лекари, които записват желаещите да се ваксинират от тяхната пациентска листа. За да се ускори процесът на ваксиниране, всички, които желаят да се ваксинират, в т.ч. здравно-неосигурените лица и без личен лекар, могат да се запишат в
РЗИ Ловеч на телефон 068/601 518 в работни дни.

Уведомяваме гражданите, че на 21 февруари (неделя) в РЗИ Ловеч ще работи дежурен имунизационен кабинет от 9,00 до 16,00 часа. Кабинетът разполага с ваксина на AstraZeneca. Всеки, който желае да се ваксинира, независимо дали попада или не в някоя от фазите на Националния план за ваксиниране, може да го направи в неделя.

Дистанционното записване за ваксиниране стартира в началото на март
В началото на март стартира дистанционното записване на желаещите да се ваксинират, написа в профила си във Фейсбук здравният министър след срещата си с екипа на „Информационно обслужване“ АД. Записването е в 4 лесни стъпки – попълване на лични данни /име и ЕГН/, избор на място за ваксиниране, дата и час, предпочитана ваксина – обяснява министър Ангелов.

Източник:
РЗИ Ловеч
Back to top button