18-годишен неправоспособен младеж е блъснал дете в Луковит

4 бързи производства срещу водачи, които са установени да управляват превозни средства след употреба на алкохол

18-годишен неправоспособен младеж при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство и е блъснал леко 7-годишно дете, което се е движило по тротоара, след което водачът е напуснал мястото на инцидента. Това се е случило на На 04 юни около 17.20 ч. в Луковит, на кръстовището образувано от улиците «Кокиче» и «Лютиче». Пострадалото дете е откарано за преглед в местната болница, след което е освободено за домашно лечение. Служители на РУ Луковит са установили водачът и той е открит малко по-късно в дома си. Тестван е с техническо средство за алкохол, като пробата му е отрицателна. Работата по случая продължава.

Пешеходка е пострадала след сблъсък с електрическа количка.
На 04 юни около 11.20ч. в Летница, 66-годишна жена при движение с електрическа количка е блъснала 60-годишна пешеходка, която се е движила по тротоара. В резултат на инцидента потърпевшата жена е получила фрактура на китката. Откарана е за преглед в ловешката болница.

На 05 юни около 14.30ч. в РУ Троян е получен сигнал за труп в река Бели Осъм в с.Бели Осъм. На място е изпратен полицейски екип, извършен е оглед и е установено, че тялото е на 63-годишен местен жител. Следи от насилие не са открити. По случая е образувано досъдебно производство.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и се работи по установяване на причините за възникнал около 15 часа на 05 юни пожар, в две съседни стопански постройки в с. Йоглав. Щетите са в процес на изясняване и работата по случая продължава.

През почивните дни са започнати 4 бързи производства /3 в РУ Троян и 1 в РУ Ловеч/  срещу водачи, които са установени да управляват превозни средства след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух над 1.2 промила. Задържани за срок до 24 часа са двама мъже от Троян, на 54 и 53 години, установени съответно с 1.36 и 1.25 промила и 39-годишна от Троян, с 2.71 промила показания на техническото устройство. В РУ Ловеч бързото производство е срещу 66-годишен мъж, установен да шофира с 2.19 промила алкохол в издишания въздух.

47-годишен от с. Бежаново е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит, след като на 04 юни около 09 часа е установен да управлява нерегистриран мотопед в селото, без да притежава свидетелство за правоуправление и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. По случая са съставени 3 акта за нарушения на ЗДвП и в РУ Луковит е образувано бързо производство.

34-годишен от Варна е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, след като в нощта на 05 срещу 06 юни, в района на ж.к «Здравец» лицето е установено да държи високорисково наркотично вещество – марихуана, с бруто тегло 13.6 грама. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

 

Back to top button