Над 2000 растения канабис откриха полицаи от РУ Троян в нарколаборатория в града.

Над 2000 растения канабис откриха полицаи от РУ Троян в нарколаборатория в града. Това е осмата разкрита нарколаборатория на територията на областта за последните 11 месеца. Трима са задържани.

брифинг

Разкриването на нарколабораторията е в резултат на добрата професионална работа на служителите от ОД МВР-Ловеч и на взаимодействието им с Окръжна прокуратура, заяви на брифинг днес Валентин Вълков административен ръководител на ОП-Ловеч. На брифинга присъства и старши комисар Станислав Великов директор на ОД МВР-Ловеч, който съобщи ,че реализацията е благодарение на активната работа на служителите от РУ Троян и ОД МВР-Ловеч.

На 09 юли след проведена полицейска операция от служители на ОДМВР-Ловеч и РУ Троян, в бивши заводски помещения в индустриалната зона на Троян, са установени три помещения, в които се отглежда марихуана. Помещенията са модерно оборудвани, с всички необходими високотехнологични съоръжения на производството на наркотика. Две от тях са използвани за производство на марихуаната, а в трето продукцията се е изсушавала и се е подготвяла за експедиция и реализация на пазара. Открити са над 2000 насаждения.

Задържани за срок до 24 часа в РУ Троян са трима мъже, двама от които са от гр.Луковит и един от гр.Червен бряг.

В хода на процесуално-следствените действия са намерени и препарати необходими за отглеждането на растенията, както и сушилня, с остатъци от изсушена листна маса. Открити в домовете обитавани от задържаните лица са над 20 000 евро и около 20 000 лева, както и техника за заглушаване на мобилни устройства, заяви Валентин Вълков.

По случая е образувано досъдебно производство за производство на наркотични вещества, което се наблюдава от Окръжна прокуратура-Ловеч.

Източник:
ОД МВР Ловеч
Back to top button