На 25 май в местността „Костина“, село Рибарица, ще се проведе възпоменателен митинг

В Рибарица ще се проведе възпоменателен митинг по случай 145-та годишнина от епилога на Априлското въстание и гибелта на революционера Георги Бенковски

На 25 май в местността „Костина“, село Рибарица, ще се проведе възпоменателен митинг, посветен на 145-та годишнина от епилога на Априлското въстание и гибелта на един от най-великите революционери Георги Бенковски. С жива картина ще бъдат припомнени последните минути на войводата.

Възпоменанията по повод 145-та годишнина от Априлската епопея и смъртта на Бенковски ще започнат още на 24 май с Тържествена заря-проверка на пл. „Сава Младенов“ в гр. Тетевен от 21.00ч.

24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, ще започне на пл. „Сава Младенов“ с концерт на самодейните състави на НЧ „Развитие 1931“ с. Рибарица, НЧ „Христо Ботев 1941“ с. Васильово и НЧ „Ариф Дженин 1961“, с. Глогово, а след концерта ще бъдат наградени учители и читалищни дейци.

На 23 май от 19.30ч. жителите и гостите на Тетевен, ще могат да се насладят на концерта на Орлин Горанов, който ще се състои отново на пл. „Сава Младенов“.

Teteven.bg

Teteven.bg - Актуални новини от Община Тететен
Back to top button