26-годишен от Галата е задържан заради наркотици

26-годишен от Галата е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен, след като на 26 август при управление на лек автомобил без регистрация е спрян за проверка в с.Градежница и е установено, че шофира след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин. В хода на процесуално-следствените действия водачът е предал и две пакетчета с кристалообразно вещество, което при направен полеви тест е реагирало отново на метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Тетевен.

На 28 август около 03.30ч. на първокласен път I-4 в района на с.Българене, 34-годишен от Перник при управление на лек автомобил в посока София е напуснал пътното платно и се е ударил в бетонна стена, след което автомобила е продължил движението си и е намерен сред крайпътни дървета и храсти. При инцидента водачът е загинал на място. По случая в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и се работи по изясняване на причините за пътния инцидент.

От петък до неделя на територията на ОД МВРЛовеч са регистрирани още 4 пътнотранспортни произшествия, при които са пострадали 4 лица, а един водач е установен, като неправоспособен.

48-годишен от с.Бежаново е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 27 август при управление на товарен автомобил в с.Дебнево е спрян за проверка и е установено, че в превозното средство се транспортира нарязана дървесина под формата на дърва за огрев, с обща кубатура 8 пр.м3, за които водачът представя превозни билети, които не отговарят на вида превозвана дървесина, количество и дата. За установеното нарушение е уведомено ДГС-гр.Троян, а по случая в РУ Троян е образувана преписка.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и се разследва инцидент, при който в периода от 02.00ч. до 06.00ч на 28 август на паркинг пред блок в ж.к «Младост» в Ловеч са счупени страничните стъкла на предни десни врати на 5 леки автомобила. Работата по случая продължават служители на РУ Ловеч.

50-годишен от гр.Лом е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, след като на 28 август около 08.15ч. при управление на товарен автомобил е бил спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол извършена с техническо средство е отчела 1.56 промила. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

58-годишен от Ловеч е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 27 август при управление на лек автомобил на път II-35 на входа на гр. Троян е спрян за полицейска проверка и е установено с помощта на техническо средство, че управлява след употреба на наркотични вещества-метамфетамин. В хода на последвалите процесуално-следствени действия при проверка в превозното средство е открито пакетче с канабис, с тегло 0.5 грама. По случая в РУ Троян е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Back to top button