От РДПБЗН-Ловеч съобщават за произшествия на територията на Областта

Произшествия с преки материални щети са случили през вчерашния ветровит ден
В 13.20ч. УПБЗН – Угърчин реагира на сигнал за запален гараж в с. Микре. Изгорели са паянтова постройка и 5м² покривна конструкция. Спасена и къщата .
В 17.04ч. в РСПБЗН – Тетевен е получен сигнал за пожар в барака до конюшня в гр. Тетевен. Изгоряла е бараката.
– Произшествия без преки материални щети:
В 10.40ч. РСПБЗН – Троян реагира на сигнал за запалени отпадъци в землището на с. Дебнево. Изгорели са около 250 м² отпадъци и клони.
В 12.14ч. огнеборците от РСПБЗН – Ловеч са посетили сигнал за запалени сухи треви и храсти в ж.к. „Червен бряг“, вилната зона на комплекса. Изгорели са около 95 дка суха трева.
В 13.45ч. РСПБЗН – Луковит реагира на сигнал за запалени сухи треви в землището на с.Ъглен. Изгорели са около 10 дка суха трева.
В 14.06ч. служители на РСПБЗН – Ябланица след получен сигнал са гасили запалени сухи треви в землището на с. Брестница. Изгорели са около 8 дка суха трева.
В 14.15ч. РСПБЗН – Троян реагира на сигнал за паднали тухли и опасно наклонена ламарина на жилищен блок в гр. Троян. Ламарината е отстранена.
В 16.05ч. РСПБЗН – Троян реагира на сигнал за запалени сухи треви в землището на гр. Троян, кв.“Ливадето“. Изгорели са около 1 дка суха трева.
В 16.15ч. служители на РСПБЗН – Ловеч са гасили битови отпадъци по пътя за с. Пресяка. Изгорели са около 4м² отпадъци.
17.28ч. РСПБЗН – Ловеч отстранява паднало дърво но пътното платно, в землището на с. Соколово. Пътното платно е обезопасено и почистено.
В 17.50 ч. УПБЗН – Угърчин реагира на сигнал за запалена суха трева в землището на гр. Угърчин. Изгорели са около 45 дка суха трева.
В 18.17ч. РСПБЗН – Ловеч реагира на сигнал за опасно наклонена ламарина на жилищен блок в гр. Ловеч, ул.“Христо Ботев“ №20. Ламарината е отстранена.
В 18.21ч. РСПБЗН – Тетевен реагира на сигнал за запален комин на къща в гр. Тетевен, ул. “Баньо Маринов“. Спасени са 3 съседни сгради.

Back to top button