32-годишен украинец е задържан в ГПУ-Малко Търново

В землището на с. Индже войвода са задържани лек автомобил „Jeep“ и миниван на украинци

32-годишен украинец е задържан вчера край граничен пункт всело Кости,  Малко  Търново, област Бургас от Граничен полицейски наряд от ГПУ-Малко Търново. Съвместно със служители на жандармерията, след проведени оперативно-издирвателни мероприятия спрели за проверка в района на странджанското село Кости лек автомобил „Рено“, съобщават от МВР.

Той бил управляван от 32-годишен украинец. Каналджията е задържан в ГПУ-Малко Търново. Уведомена е районната прокуратура. Срещу украинския гражданин е образувано бързо производство. С прокурорско разпореждане той е задържан за 72 часа и е предаден на следствения арест в Бургас.
На 12 април граничните полицаи и служителите на жандармерията след проведени оперативно-издирвателни мероприятия спрели в землището на с. Индже войвода лек автомобил „Jeep“ и миниван. Автомобилите са управлявани от двама украинци на 37 и 38 години, установени като каналджии. Задържани са в ГПУ-Малко Търново. Уведомена е районната прокуратура. Срещу украинските граждани е образувано досъдебно производство по описа на ГПУ-Малко Търново.

Автор:
МВР
Back to top button