5 идеи за обзавеждане на хола

Красотата на дома ни е важно условие за да живеем по-добър живот! 

Хола е място, където всеки прекарва по-голямата част от времето си у дома. Това е стаята, която практически населяваме най-дълго време, живеем в нея и посрещаме гостите си.

Като такава стая, той е помещение с много ясна функция, дори две – място за живеене и място за гости. Цялото мебелиране и обзавеждане на тов апомещение произхожда от тях. В хола трябва да има такива мебели, които посрещат необходимостта той да изпълни тези две функции. 

Декорацията на хола е от ключово значение и ако ви предстои цялостен ремонт, определено оставете нея последна, защото тази стая заема специално място в дома на всеки един човек. Обзавеждането на хола може да затрудни всекиго и на него трябва да се отдели най-много време и средства, особено при избора на мебели, декора, оформлението на цветовете и интериора. 

Тук сме ви приготвили 5 страхотни идеи в помощ, за обзавеждане на хола, които ще ви помогнат да стигнете до желания резултат:

  1. Когато пространството е ограничено и хола е малък – в този случай е важно да се набляга върху мебелите с комбинирана функционалност. Например рафтовете по стените ще позволят съхраняване на вещи от всякакъв вид, без да заемат много от пространството, а употребата на малки мебели е много добра идея. Светлите цветове са за предпочитане, защото с тях ще се постигне визуално разширение и пространство.
  2. Когато пространството е голямо – Тъй като тук има достатъчно място , може да се създаде желаното обзавеждане, използвайки най-подходящите мебели без ограничения, като – модулни системи, холни секции и др. Добре е да се възползвате от предимствата на класическите стилове, защото те позволяват да се насладите на предимствата на луксозно обзавеждане, като изработените от масивна дървесина мебели и допълнения.
  3. Самостоятелно обзавеждане на хола без дизайнерска намеса – това става чрез избора на топли и светли нюанси. Те внасят уют, топлина и приятна атмосфера в помещението и в същото време осигуряват визуално разширение. Допълнение към това, употребата на красива вещ или мебел е чудесна идея. Тя ще привлече вниманието на всеки и ще създаде отлично първоначално впечатление у всеки. Може да заложите на антикварен предмет или картина, а защо не и красива раздвижена камина. 
  4. Огледала, огледала и пак огледала – използването на този аксесоар ще създаде усещането за допълнителна пространственост и ще внесе в помещението повече светлина и стил в интериора. С огледалото, можем успешно да заменим картина или художествена снимка, без да се налага определено настроение или стил и да носи практически ползи за разлика от всичко друго. То върши чудесна работа и като трансформация на помещението – буквално.
  5. Как да изберем правилното осветление – за да се възползвате максимално от осветлението в хола. винаги взимайте предвид размера на помещението, цвета на стените, килима, пода и броя прозорци. Често хола е свързан с трапезарията и кухнята, така че е необходимо да се съпостави осветлението в двете зони. Заложете на красиви полилеи или таванни лампа, защото те дават достатъчно разпръсната в простора светлина и правят стаята оптически по-голяма. А колкото повече – толкова по-добре.

Ремонтът на дома или смяната на обзавеждането ни дава чудесната възможност да изградим уютното пространство, за което винаги сме си мечтали. Докато стоим в празната стая, е най-подходящият момент да си представим как искаме да изглежда нашия хол. Не е нужно да правим чертежи и цялостен план, а просто да разберем какво усещане искаме да излъчва стаята. Какъв стил е най-подходящ за нас, каква да бъде цветовата гама и кой материал най-много ще ни удовлетвори. В крайна сметка всеки намира по свое му, формулата за перфектната всекидневна. Дерзайте!

Back to top button