5 мъжки якета ветровки, които са перфектни за пролетта

Пролетта е в разгара си и макар тази година да се очертава сравнително студена, не можем да пренебрегнем дъждът и вятърът навън, които ни карат да забравим за онова приятно чувство, което се надига вътре в нас, когато говорим за това време на годината. За да се предпазим максимално най-добре, е необходимо не само да си облечем топли дрехи, но не бива да забравяме и връхните ни якета, които са перфектна защита срещу лошите метеорологични условия навън. Страхотно решение за тези условия на пролетта е така нареченото яке „ветровка“, което ни изолира и предпазва по изключително успешен начин.

Говорейки за якета ветровки, днес решихме да ви представим петте най-добри модела за мъже, които можете да откриете в якета ветровки и да се възползвате от изгодните оферти, направени специално за вас.

За или против целите якета?

Когато кажем „цяло яке“, то трябва веднага във вашето съзнание да излезе връхната дреха, която няма две предни части, а само една, и откриваме цип, благодарение на който главата ни може да премине лесно, когато го обличаме. Жените обикновено не са особени почитатели на тези якета, защото прическите им претърпяват някои колосални промени, но за мъжете това не е така. Тези цели якета са едни от най-големите фаворити особено в по-студените дни, защото въздухът не преминава към вътрешността на тялото и така се запазва топлината му.

Ако все пак не сте фенове на целите якета, то спокойно можете да си изберете ветровка с две предници, които се свързват помежду си посредством цип. Можете да ги добавяте към худи или друг по-дебел пуловер и така да не се притеснявате как ще изглеждате. Също така невинаги е удобно да се събличате по начин подобен на събличането ви на тениска, затова в тези случаи вероятно ще бъде по-добре да се придържате към класическия вариант.

Какви цветове да избера?

През пролетта има дни, в които времето е изключително мрачно и дъждовно, което създава известни предпоставки за инциденти по пътищата. Ето защо още от ранните ни детски години ни учат, че е хубаво да имаме някакъв светлоотразителен елемент в облеклото ни, с което да помогнем на шофьорите да ни виждат добре в по-тъмните часове на денонощието. Дизайнерите са се погрижили доста добре, като са избрали разнообразие от цветове, на които можем да се спрем при избора ни на подходяща ветровка за пролетта.

Това, което ние можем да препоръчаме, е в такива дни да избирате светли цветове – бяло, бежово, светлосиньо, светльосиво и други. Така ще бъдете сигурни, че ще могат да ви забележат отдалеч и няма да пострадате.

От други страна феновете на по-екстравагантното облекло могат да заложат на неоновите нюанси като зелено и жълто, с които ще привлечете вниманието на хората около вас. Те са особено подходящи за велосипедисти и препоръчваме силно използването им от една страна, за да ви предпазят от евентуални инциденти, и от друга страна, за да ви предпазят от евентуални измръзвания при каране на колело.

Естествено за любителите на класически мъжки цветове откриваме и модели в черно, тъмносиньо, тъмносиво и други, които са създадени специално за вас.

Какъвто и модел ветровка да изберете, тя е много важна част от вашия аутфит за пролетта, особено в дните, когато дъждът и вятърът ни изненадват особено неприятно. Затова винаги трябва да сте подготвени максимално добре.

Back to top button