Община Ловеч и Сдружение „Граждански инициативи“ са настанили 51 украински бежанци

Община Ловеч и Сдружение „Граждански инициативи – гр. Ловеч“ са настанили 51 украински граждани. Това са 33 жени, от които една бременна, 16 деца и двама възрастни мъже, съобщиха от общинската администрация.

Весела Цанкова от сдружението каза за Областта, че бежанците са приютени в двата големи хотела в града и в частни домове. Осигурена им е храна и принадлежности от първа необходимост, медикаменти, козметика и топли напитки.

Очаква се тази вечер в града да пристигнат още 38 украински граждани. Създадена е организация за координиране на действията между институциите – Група „Миграция“ към ОД на МВР – Ловеч, и Регионалното управление на образованието, добавиха от Община Ловеч.

От там посочват още, че д-р Илиана Казакова – педиатър, е на разположение на малките пациенти, нуждаещи се от медицински грижи.

Желаещите да се включат в кампанията в помощ на бягащите от войната, могат заявят това на електронен адрес: cop_lovech@abv.bg и на телефон: 0876 55 25 72, както и чрез съобщение във фейсбук страницата: „Ще се справим заедно – Ловеч“.

Back to top button