Алберт Попов подобри днес българския рекорд в зимни олимпийски игри

Алберт Попов – водещият ни алпиец  – зае 17-о място в гигантския слалом на игрите в Пекин и така записа най-добро олимпийско класиране в кариерата си. Резултатът му е и най-добър за България в дисциплината на олимпийски игри. Досега най-напред бе Петър Попангелов с 21-ото място на зимните игри в Сараево 1984 г.
Заради силния снеговалеж в района на пистата в Янцин вторият манш бе забавен със 75 минути. Това не повлия на Аби и той кара перфектно по трудното трасе. Резултатът му само във втория манш е седми от всички стартирали. Шампион стана лидерът за Световната купа Марко Одермат (Швейц).
Алберт бе подкрепен в Янцин от немалка българска група, начело с генералния секретар на БОК Белчо Горанов. В сряда е коронната дисциплина на Попов – слалома. В нея ще стартира и вторият ни алпиец на олимпиадата Камен Златков.
„Това ми беше целта, да направя по-силен втори манш. Друго е да караш по собствена линия, по този, която си разгледал трасето. По принцип това ми е карането, но, когато си с по-заден номер, като в първия манш е трудно да се покаже. Не си толкова в контрол на нещата“, заяви Алберт след състезанието.

Back to top button