Александра Фейгин се класира за финала в Пекин

Александра Фейгин –  представителка  на България при жените на олимпийски игри след 24-годишно прекъсване –  се класира за волната програма в турнира по фигурно пързаляне на Олимпийските игри в Пекин.

Дебютантката на подобен спортен форум изигра чиста кратка програма и заслужи 59.16 точки за изпълнението си по музиката от филма на Чарли Чаплин „Светлините на рампата“.

Въпреки контузията в коляното, тя успя да представи много добре програмата си и да продължи напред в индивидуалната надпревара, намирайки място в топ 24. 19-годишната Саша Фейгин претърпя операция в началото на сезона.

Състезанието в Пекин продължава. В последната група ще излязат трите състезателки на Руския олимпийски комитет, сред които сензацията Камила Валиева.

Съвсем спокойна излязох, не се притеснявах, което беше доста странно, атмосферата е такава и предразполага. Показах това, за което тренирах. Просто си казах, че най-сложното мина и сега трябва да покажа най-доброто от себе си, не заради някой друг, а заради мен. Исках най-после през този сезон да изиграя кратката програма. Надявам се да мога да се настроя отново за четвъртък, там вече е по-тежко, защото е волната програма, но се радвам, че успях да се класирам„, сподели Александра Фейгин пред БНТ, цитирана от Троян  и Областта.

Класирането на българката за финала е много добро постижение, отчитайки факта, че страната ни отново има своя представителка при жените на олимпийски игри след 24-годишно прекъсване. За последно София Пенкова се състезава за България в Нагано през 1998 г.

Източник:
БТА
Back to top button