Задържаха кола с незаконни дърва в Торос

Задържаха превозно средство и дървесината в него на 06 април около 18.00ч. в РУ Луковит, след  получен сигнал за незаконен добив на дървесина, в землището на с.Торос, съобщават от ОД МВР Ловеч.

Служителите на РУ Луковит са предприели незабавно действия, в хода на които са установили превозното средство-товарен автомобил Фолксваген, водачът му – 37 годишен, криминално проявен и неговият спътник-31 годишен мъж. Последвали са два поредни опита от страна на полицейските служители да бъде спрян автомобила, но водачът му не се е подчинил на полицейските разпореждания. След кратко преследване превозното средство е намерено изоставено, а в товарния му отсек са открити около 5 кубични метра прясно добита дървесина от дъб, нарязана на секции около 1 метър.

Превозното средство и дървесината са иззет по надлежния ред, а след проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установен и задържан за срок до 24 часа и 31-годишния пътник от автомобила. По случая е образувано досъдебно производство и продължава работата по установяване на местонахождението на другото лице.

Източник:
ОД МВР Ловеч
Back to top button