Вело поход „България срещу диабета“ ще премине през Ловеч на 28 юни

Община Ловеч подкрепя  инициативата на  „Лайънс клуб“ – Видин, който организира Вело поход из страната. В Ловеч той ще премине на 28 юни, понеделник,  по маршрута Плевен – Ловеч, начало в 12 часа от Плевен. Диабетен патрул ще има на пл. „Тодор Кирков“ от 13.00 до 15.00 часа.  След това ще има преход Ловеч – Севлиево – Габрово. (Пълният график виж в отделен файл.)

Инициативата е съвместно с всички Лайънс клубове в България, Българска Асоциация Диабет, Българското Национално Сдружение по Детска Ендокринология и с подкрепата на всички общини на 28 -те областни града в България. Те изпълняват проект „България срещу диабета“ с номер DIA17939, финансиран от Международната Фондация на Лайънс Клубовете /LCIF/. Основната цел на проекта е да създаде и обучи национална мрежа за борба с диабета за подобряване на осведомеността за диабета, превенцията, управлението и изграждането на човешки ресурси в България чрез консолидиране на усилията на Лайънс клубовете, Националните диабетни асоциации и местните власти.

В рамките на проекта в периода 26 юни – 08 юли 2021 г. се организира национален поход «България срещу диабета». За периода от 13 дни активисти на проекта ще обходят всички областни градове в България, за да представят в рамките на няколко часа опасностите от пандемията на XXI век, наречена диабет. На тези пунктове гражданите ще могат да получат информационни материали, както и направят анкета за риска от развитие на диабет и да получат безплатно измерване на кръвна захар. Малък брой индивидуално организирани колоездачи ще пристигат на всеки един диабетен патрул, за да промотират здравословния начин на живот и спорта като най- доброто средство за превенция! В рамките на проекта предстои още: Провеждането на 28 обучения на диабетни сестри /медицински лица към училища и детски учебни заведения/; Провеждането на 4 диабетни лагера за деца с диабет тип 1, придружени от родител; Създаването на една нова общност, която ще се бори срещу пандемията на века – диабета.

Герго Гергов – ръководител проект, Лайънс клуб – Видин, тел. за контакт: 0876 111 112.

Вело поход „България срещу диабета“ -Ловеч на 28 юни
Вело поход „България срещу диабета“ -Ловеч на 28 юни

Back to top button