Безплатен лагер за деца с диабет тип 1 ще се проведе от 5 април във Видин

Община Ловеч съобщава, че от 5 до 8 април 2022 г. в комплекс „ Магурата“ – Видин, ще се проведе диабетен лагер – за деца с Диабет тип 1. Диабетният лагер е обучителен и е напълно безплатен за дете, придружено от един родител.

За повече информация – Катя Колева, диабетен координатор за област Ловеч и член на Националния съвет за борба с диабета – тел. за връзка 0888225140

Първи пролетен лагер за деца и родители „Модерни практики за контрол на диабета“

„Лайън клуб“ – Видин, съвместно с партньорите от Българска асоциация „Диабет“ (БАД) и Националното сдружение по детска ендокринология (БНСДЕ), организират обучителни тренинги за деца с диабет

Целта на лагерите е децата и техните семейства да се запознаят със спецификите на заболяването и с всички модерни практики за прецизен контрол на нивата на кръвната захар, за да постигнат състояние „условно здраве“, както и да изградят самочувствие у подрастващите, да развият и усъвършенстват лидерските им умения.

По време на лагера с децата и родителите ще работят добре подготвени лектори: практикуващи лекари по детска ендокринология, членове на Националното сдружение по детска ендокринология (БНСДЕ) и треньори от Първа детска академия „Голдън Лайън“.

Лагерите са напълно безплатни за дете и един негов родител или настойник. Провеждат се в хотелски комплекс „Магура“, в непосредствена близост до единственото тектонско езеро в България – Рабиша.

В петдневния курс семействата ще получат практични знания за правилно хранене и дозиране на инсулин, за правилен контрол при физически натоварвания, приемане на сложни въглехидрати (вредни, но любими на децата храни), ще научат как се работи със съвременните електронни сензори за следене нивата на кръвната захар и ще се запознаят със специфичното действие на различните видове инсулин.

За децата е разработена интересна увлекателна програма, чиято цел е не само да осъзнаят в действие влиянието на спорта, емоциите и адреналина върху контрола на кръвната захар, но и да преживеят приятни моменти с близки хора в спокойна среда.Лагерът ще се проведе през пролетната ваканция от 3-ти до 7-ми април 2022 г.

Срокът за записване е 2-ри април на телефон: 0887 806086 – Герго Гергов – ръководител на националната кауза “България срещу диабета“.
Местата са ограничени!

Back to top button