Безплатно автокино ще гостува в Ловеч с филма „Петя на моята Петя“

Безплатно автокино ще гостува в Ловеч на 10 август 2022 г., сряда, от 21:15 ч. на паркинга на магазин Лидл. Паркирането на колите започва от 20.00 часа.

Ще се прожектира българския игрален филм „Петя на моята Петя“, който вече спечели симпатията на много от младите хора. Филмът разказва за борбата на всяко поколение да бъде себе си със собствените си изразни средства и методи, макар да са грешни в очите на другите. Филмът показва и е посветен на забележителната поетеса Петя Дубарова. През 2022 г. се навършват 60 години от раждането на Петя, която остави ярка следа в българската поезия със своя младежки устрем и непримиримост спрямо несправедливостта.

Прожекцията е подарък за жителите и гостите на Ловеч по повод 12 август – Международен ден на младежта. Подготвена е богата програма, която включва над десет различни събития, сред които кулинарен конкурс, състезания с велосипеди и тротинетки, баскетбол, тенис на маса, демонстрации и дискусии, игротека и дискотека.

В Ловеч е подготвена богата програма по повод 12 август – Международен ден на младежта

По повод 12 август – Международен ден на младежта, в Ловеч е подготвена богата програма. Тя включва над десет различни събития, сред които автокино, кулинарен конкурс, състезания с велосипеди и тротинетки, баскетбол,  тенис на маса, демонстрации  и дискусии, игротека и дискотека. Ще се проведе в дните от 10 до 12 август 2022 г.

Организатори са Община Ловеч, „Европа директно“ – Габрово, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – Ловеч, Превантивно-информационен център- Ловеч, РБ „Проф. Беню Цонев“,  Български червен кръст – Ловеч, Сдружение „Екомисия 21 век“.

12 август е обявен за Международен ден на младежта с резолюция на Общото събрание на ООН през декември 1999 г. и се отбелязва официално от 2000 година. Инициативата има за цел да насочи общественото внимание както към проблемите на младите хора, така и към постиженията и приноса им за политическото, социално-икономическото и културното развитие на глобално, национално и местно ниво. На този ден по целия свят се организират публични събития и кампании, насърчаващи участието на младежите във вземането на важни решения във всички области на обществения живот. В България празникът се чества от 2007 година.

Ето програмата за Ловеч по дни и часове.

На 10 август 2022 г. – сряда, от 21:00 ч.
Автокино – Прожекция на българския игрален филм „Петя на моята Петя“, на паркинга на магазин Лидл, вход свободен.

На 11 август 2022 г. – четвъртък, от 17:00 ч.
Информационна кампания по повод Международния ден на младежта с участието на членове на Общински ученически съвет Ловеч.  На площад „Екзарх Йосиф I“.
От 18:00 ч.
Кулинарен конкурс с участие на хора от третата възраст и младежи. На площад „Екзарх Йосиф I“.

На 12 август 2022 г. – петък, от 10:00 до 13:00 ч.
Състезания с велосипеди и тротинетки. Лятна игротека с DJ SPIRO – на площад „Екзарх Йосиф I“. Състезанията са с награден фонд. Записването за участие започва в 9:30 ч.
От 10:00 – 17:00 ч. Свободен достъп до баскетболни кошове и маса за тенис – на площад „Екзарх Йосиф I“.
От 10:00 до 17:00 ч. Демонстрация на симулационни очила, възпроизвеждащи ефект в следствие от употреба на алкохол и наркотични вещества – на площад „Екзарх Йосиф I“.
От 16.30 ч. Демонстрация на доброволците от БЧК по Първа долекарска помощ – пред Община Ловеч.
19.30 ч. Дискусия на тема „Медийна грамотност“ с кореспондента на БТА Даниела Балабанова – Градската  градина до беседката.
20.00 ч. „Заедно в ритъма“ – дискотека на открито – Градската  градина до беседката.
Организаторите си запазват правото за промени в програмата.

Цялата програма:

Цялата програма

Back to top button