Биатлонистката Дафинка Коева сътвори чудо

Тя участва и завърши в двете щафети в рамките на 3 часа. Владимир Илиев - много добро представяне

Дафинка Коева сътвори чудо със себе си  в словенския град Поклюка. Тя участва и завърши в две състезания днес. Това е рядко срещан прецедент в биатлона.

Състезанията на смесената щафета и по двойки от световната купа в се състояха в днешния, съботен ден. Милена Тодорова и Мария Здравкова от българския тим не участваха, защото по същото време се провежда в Ленцерхайде (Швейцария) Световното за младежи и девойки. Дафинка Коева от Банско ги замести много достойно. За 3 часа Коева взе участие в двете щафети. Първата с Антон Синапов в смесената щафета по двойки – суперсингъла. За секунди сърцатото момиче от Банско предотврати затваряне и незавършване на състезанието. Така те се наредиха на 26-то място.

Въпреки умората се наложи Дафинка Коева да се състезава и в смесената традиционна щафета заедно с Димитър Герджиков, Владимир Илиев и Даниела Кадева. Герджиков предаде щафетата от 17-а позиция на Владимир Илиев. Спортист номер 1 на България направи много добър спринт и точна стрелба, което го отведена 10-то място. Предаде поста 11-и на Даниела Кадева, която показа много точен мерник и 13-та предаде щафетата 30-та годишната Дафинка Коева. Това момиче направо чудо със себе си и и успя да класира щафетата на 17-то място въпреки свръхумората ѝ.

Победителите при двойките и смесената щафета са французите.

В първото състезание от шестия кръг на световното първенство в програмата беше индивидуално на 20км. при мъжете. Владимир Илиев записа най-предно класиране от българите. Троянецът сбърка три пъти в хода на надпреварата и завърши на 29-та позиция. Той направи най-добро класиране от от останалите

Димитър Герджиков финишира 70-ти( с три пропуска), Антон Синапов е 79-ти, също с толкова грешки. Красимир Анев повали 14 от 20 мишени и не финишира.

Победител в надпреварата е щастливият татко Йоханес Бьо от Норвегия. Следван от французите Мартен Фуркад и Фабиен Клод.

Свързани статии

Back to top button