Благодарствено писмо за доблестната постъпка на куриер от Speedy

Благодарствено писмо до изпълнителния директор на една от най-големите  куриерски фирми изпрати директорът на ОД МВР-Ловеч старши комисар Станислав Великов.

Повод за писмото е изключително доблестна постъпка, на служител на куриерската фирма – Стефан Радев, който работи в офис в гр. Ловеч.

           На 28 септември в РУ Тетевен, криминалисти са започнали работа по получен сигнал за кражба на 10 хил. лева от частен дом в тетевенско село. В хода на работата полицейските служители са разбрали, че извършителят на кражбата е изоставил парите край път, в землището на угърчинското село Лесидрен, като сумата по случайност е била опакована в брандиран плик на куриерската фирма. Отивайки на посоченото място, полицаите са установили, че парите липсват. Оказва се, че в това време Стефан Радев, изпълнявайки служебните си задължения е преминавал по този маршрут, когато вниманието му е било привлечено от изоставен пакет край пътя,  носещ логото на фирмата в която работи. Г-н Радев е взел пакета, разтворил го е и е видял кутия с поставените в нея 10 000 лв. Незабавно е осъществил контакт с органите на МВР в Ловеч и е предал откритата сума.

«Възхитени сме от коректността, честността и лоялността на Вашият служител! Той не само е изпълнил човешкия си дълг, но е и пример за професионализъм, отговорност и адекватно поведение!  Не на последно място с действията си той е спомогнал за разкриването на едно престъпление! Бихме се радвали, ако чрез Вас достойната и мотивираща постъпка на г-н Радев стане достояние на всички Ваши служители!»  обръща се в писмото си старши комисар Великов към Изпълнителния директор на куриерската фирма.

 

Back to top button