Благой Тодев е Европейски шампион по биатлон

Благой Тодев записа изключителен успех преди участието си на олимпийските игри в Пекин, съобщаван БНР, цитирано от Областта

Младата ни надежда спечели титлата в индивидуалната дисциплина на 15 километра от европейското първенство по биатлон за младежи, което се провежда в Поклюка (Словения). Тодев завърши надпреварата само с 1 грешка, която допусна в четвъртата стрелба. Българинът беше втори при първото посещение на огневия рубеж, след това пое лидерството и не го изпусна до края на състезанието.

„Много съм щастлива. Крайно време беше и ние да се усмихнем. Не може да имаме само проблеми. Страхотно представяне и то в навечерието на олимпийските игри“, сподели за БНР президентът на БФ Биатлон Екатерина Дафовска.

Васил Зашев сбърка четири пъти и зае 51-ва позиция. Николай Тодоров добави шест минути към своето време и финишира 88-ми. Константин Василев е 93-ти с 11 наказания, а Красимир Атанасов остана 107-ми с общо 12 грешки в стрелбата.

При девойките на 12 километра и половина Валентина Димитрова финишира 20-та с два пропуска на стрелбишщето. Европейска шампионка стана Камил Куп (Франция).

 

Back to top button