Бойко Борисов няма да е кандидат – премиер

Бойко Борисов   пред министрите каза: „Българският избирател категорично ни постави на първо място и затова ще подходим отговорно към съставянето на ново правителство“ обяви, че  няма да е кандидат-премиер, защото „няма да разделям нацията и затова аз няма да съм кандидатът за премиер, а ще предложа друг министър-председател с много ясна европейска и натовска ориентация.“

Премиерът обърна внимание, че като политик, който вече десетилетие активно участва в европейската политика, може да даде примери как в другите европейски държави никой не плаши със служебни правителства, носещи репресии и страх.

Борисов смята, че ако някой го е страх от служебен кабинет показва, че има съмнения дали той ще бъде демократичен.
Министър-председателят посочи, че политическите партии не трябва да дезертират.

Също така има дефицит на кадри и на хора с визия и по тази причина е важно да се подходи отговорно към управлението на държавата.

Да припомним, че утре, 15.04. с Указ на Президента Румен Радев се свиква 45-то Народно събрание. Тогава ще започнат дебатите  за председател и зам.-председатели  на парламента.

Бойко Борисов  и министрите днес   отпуснаха 2 млн. лева за основен ремонт и реконструкция на Старата митрополия във Велико Търново. Митрополията е с голяма историческа стойност за града, съобщиха за Областта.com и „Троян експрес“

Back to top button