Бойко Борисов: Оставаме!

Построил съм повече магистрали от Тодор Живков, оставаме, обяви премиерът Бойко Борисов в кризисно изявление в 22. 30 часа.
Той отправи изявление на живо в аматьорски запис от телефон, докато над 15 000 протестиращи му искат оставката пред Министерския съвет.
Той определи днешния ден като „успех за Христо Иванов и Мустафа Карадайъ“, защото са обвинили ГЕРБ и полицията за случващото се.
По думите му става дума за „умишлено псевдо-етническо напрежение“. 
  „ГЕРБ са изградили двойно повече магистрали от Тодор Живков“, каза премиерът Бойко Борисов, застанал пред икона на Богоридица в живо излъчване през фейсбук профила му.
Въпреки аранжираното обръщение на Борисов, опитвайки се да внуши благочестие и достойнство с икона зад него и вратовръзка, протестиращите отвън обявиха, че ще продължат да излизат по улиците докато не подаде оставка.
„Работодателите, синдикатите да си направят и те бърза преоценка какво искат да се случи в страната. Толкова вече сме направили и толкова усилия сме положили, че нищо не ни задържа в управлението, освен отговорността, че ще счупят държавата“, каза Борисов.
Дойдат ли БСП, всички еврофондове спират, добави той.
„Да отидат да строшат и „Тракия“, и „Марица“, и „Европа“, и метрото да строшат. Ние само сме градили“, каза Борисов.
„Протестирайте колкото искате, но пазете полицаите, за да ви пазят и те вас“. 
В събота протестите срещу олигархичния модел на управление стигнаха до Бургас и още няколко градове.
„ГЕРБ е изградило колкото всичките премиери преди досега заедно. За това ли да дадеме оставка? За това ли, че сме влезли в банковия съюз?“, каза Борисов.

Back to top button