Бойко Борисов отказа акциите на Божков

Красен Кралев - "Върнете акциите там, откъдето сте ги взели"

   Красен Кралев(спортен министър) бе упълномощен от премиера Бойко Борисов  да  коментира прехвърлянето на акциите на Левски. Нека припомним,че днес собственикът на „сините“ – Васил Божков, реши да джироса акциите на Бойко Борисов, но министърът на младежта и спорта заяви, че премиерът не приема акциите.Бойко Борисов отказа акциите на Божков

„За да има прехвърляне на акции, трябва да има желание и от двете страни. Това е опит за политизиране на Левски, което не е правилно. Няма как премиерът да е собственик на футболен клуб. Бойко Борисов отказа акциите на Левски. Няма никакво право и основание да притежава акциите на футболен клуб.“, заяви Кралев.

„Има хора, които искат да вземат акциите. Редно е те да отидат при феновете и съдбата на Левски да бъде дадена на привържениците. Несериозно отношение към съдбата на клуба, но това не е вина на премиера. Самите събития не са предизвикани от държавата, а от собствениците на клуба.“

„Това в момента е опит да се политизират нещата. Помагали сме на много клубове. Видяхте какви средства се дадоха на пловдивските клубове“, допълни министърът.

„Върнете акциите там, откъдето сте ги взели. Ако се изясни собствеността на Левски, ние ще помогнем. Левски е голям клуб и ще се намерят спонсори“, заяви Красен Кралев.

ачинът, по който Васил Божков праща акциите на Левски, е унизителен за феновете на „сините“. Това заяви шефът на пресцентъра на Министерски съвет Севдалина Арнаудова.

Тя отказа да приеме документите от Сашо Диков, който влезе в ролята на куриер. „Вие нямате предварителна уговорка с Борисов. Отказвам да бъда куриер между вас и премиера. Това е унизителен за феновете на Левски начин. Без да разбирам от спорт. Начинът е обиден. Не е сериозно тези документи да се изпращат през вас или когото и да било. Може да ги занесете на друго място. Премиерът отказва да приеме тези акции“, каза Севдалина Арнаудова.

Спортният журналист Сашо Диков, който бе натоварен със задачата да предостави пакетът от акции на Левски на министър-председателя Бойко Борисов, ще върне ценните книжа „там, откъдето ги е взел“, т.е. на представител на фирмата на Васил Божков „НОВЕ Холдинг“.

„Нямам какво друго да правя, освен да ги върна оттам, откъдето съм ги взел – от представителя на „НОВЕ Холдинг“. Нямам друг избор, след като видяхте, че тук те не искат дори да ги оставя проформа“, заяви Диков.

„Трябва да попитам, не мога така да ги мятам в пространството. Няма да ги занеса на феновете, защото не това е волята на Божков. Ако, след този развой на събитията, Васил Божков каже, че волята му е да ги занеса на феновете, ще ги занеса. Правя нещо, което е задължително да се направи като първа стъпка за спасяването на Левски и нещото, което го искат г-н Кралев и г-н Борисов – смяна на собствеността. Тази първа стъпка от страна на г-н Божков е направена“, заяви Диков.

 

Източник:
Gong.bg

Свързани статии

Back to top button